Home
Contact

Asian Festival.nl

Adres
Vlissingen
 

Wij zijn 2 vrienden Shanti Paragh & Alex Krijger.
I
n 2004 bestaat Hwa Rang DoŽ Vlissingen / Nederland 10 jaar. Wij hebben het idee opgevat om iets bijzonders te organiseren om dit te vieren, namelijk een Aziatisch Festival op de prachtige boulevard van Vlissingen. 

Korte geschiedenis:

In 1992 tijdens een vakantie van Alex bij vriend Shanti op de Filippijnen –die daar toen werkzaam was- heeft Shanti in één les Alex kunnen overtuigen van de volledigheid van de Koreaanse vechtkunst Hwa Rang DoŽ (de weg van kind naar volwassenheid). Al snel ontstond het idee om dit in Nederland op te zetten. Voor Shanti was het voor de hand liggend dat Alex de beste kandidaat hiervoor was. Begin 1994 kwam de Filippijnse Instructeur Henry Duguil naar Nederland om Alex persoonlijk te trainen. Een start was gemaakt. Na 6 maanden intensief trainen bleken er genoeg bouwstenen aanwezig om een vereniging op te richten. Instr. Duguil moest terug naar de Filippijnen en Shanti kwam  terug naar Nederland. De vereniging was al snel een feit. Shanti kon vanwege woon/werk niet intensief aan de vereniging meewerken, en werd tot erelid benoemd en bleef uit die 'positie'  wel adviseren
.
.
Alex zette zijn training voort in Duitsland (Castrop Rauxel), destijds het hoofdkwartier HRD Europa. In 1996 reisde hij af naar de Verenigde Staten, Los Angeles (World Headquarter HRD) om daar te trainen bij de grondlegger van Hwa Rang DoŽ, Dr.Joo Bang Lee. In hetzelfde jaar behaalde hij er zijn 1ste Dan zwarte band. Inmiddels heeft hij de 3de  Dan.

Hwa Rang DoŽ Nederland heeft een tijdje een vereniging trachten op te richten in Hoek. De reistijd bleek echter een struikelblok voor een voortbestaan. Korte tijd later was er vraag vanuit Bergen op Zoom, waar inmiddels een volwaardige vereniging is opgericht. Momenteel onderzoeken we of er een vestiging in Middelburg gestart kan worden.

Tenslotte zijn we mede vanwege de ontwikkelingen en de goede relatie door de WHRDA gevraagd om te onderzoeken of we het hoofdkwartier van Europa onder onze hoede willen nemen.

 
Wie Zijn Wij
Ons Doel
De Activiteiten
Plattegrond
Sponsoren
Links
   
Programma  
   
  Back        Forward  
 

Copyright Hwa Rang DoŽ Nederland, Powered by Hwa Rang DoŽ Nederland